"Zira"


Född: 2014-05-13
EMS: RAG f 03 21
Färg: Brunsköldpaddstabbymaskad bicolour (true)
Uppfödare: Linda Sannlycke
Far: CAN*Darlin'lil'Dolls' Kody
Mor: S*Gunbertus Malva
HCM dna: n/n
Hjärta & njurar: Scannad u.a 2015-05-10

Vackra Zira tycker vi mycket om! Man kan helt enkelt inte låta bli att älska henne. En superduktig kattmamma har hon dessutom visat sig vara.
Hon har bra päls; silkig, tät och lång. Helt tovfri, men vi kammar henne ofta ändå eftersom hon bara älskar det! Kanonfin färg på ögonen, fin öronsättning, en bra profil ok höjd i pannan, en bra haka och ett sådär härligt sötsurt uttyck. En medelstor hona på 4,3 kg. Vi hade gärna önskat mer längder i kroppen, men hon har en härlig bredd och substans att komma med istället. De vackra ögonen är också lite dominanta på grund av sin storlek och form.
Zira är feltecknad, men hon har temperament och typ som är helt ovärderligt för vår uppfödning.

Till vardags är Zira en stor gosmaskin. Morgonen börjar med att trycka sig in under täcket hos matte för klappar och kel. Hon ligger mer än gärna på rygg i knäet hos matte och blir kliad på magen. Lugn och pratglad och har en röst som gjort att hon fått smeknamnet Kråkan. En liten glädjespridare och mina drömmars katt!


Zira bodde hos oss sina första år, men bodde sedan hos foderfamilj i Malmö. Efter två fina kullar är hon nu pensionerad från avel och har övergått till foderfamiljen. Vi har från hennes andra kull valt att behålla Pandora, och brorsan Dexter är såld till avel till SE*Sweet Estelle’s och S*Gunbertus ♡