Grattis till ditt beslut att köpa en Ragdoll! Du kommer garanterat inte ångra dig. Ett varningens ord bara; Ragdollen är en extremt beroendeframkallande ras och du kommer troligtvis snart vilja ha fler.. 😉

En sällskapskatt från oss kostar 12.000:- och är i de flesta fall kastrerade vid leverans. Avelskatter säljs endast till registrerade uppfödare. Är du intresserad av utställning kan vi ge våra åsikter om katternas utseende, men vi kan aldrig garantera att katten därmed kommer att gå bra på show.

Att tänka på

☆  Tänk igenom ditt köp. Du kommer att ansvara för din vän i upp till 20 år!

☆  Testa allergier på vårdcentral innan köp om du är osäker. Ragdollen är inte en allergivänlig ras.

☆  Ragdollen är inte lämpad för att vara utekatt.

☆  En katt kostar mycket mer än bara inköp, i form av mat, sand, försäkringar mm.

☆  De flesta katter mår bäst av att ha en kattkompis i hemmet.

☆  Har du tid för en katt? Är katten ensam katt i hushållet bör den inte lämnas ensam i mer än 5 timmar.

Så här går köpet till:

Är du intresserad av en katt från oss tar du kontakt med oss exempelvis via mail. Där berättar du om dig själv och din eventuella familj, hur ni lever och bor och anledningen till ert intresse av köp. Vi tar oss friheten att neka intressenter som vi inte anser passa våra katter. Vi ser dessutom helst att kattungen kommer få sällskap av en annan katt i sitt nya hem.

Du får gärna skicka en intresseanmälan även till kull som inte ännu är född, men jag kommer aldrig lova bort en kattunge förrän de är födda och hunnit bli några veckor gamla. Detta för att jag ska hinna utvärdera dem och se att de är friska och växer upp som de ska innan vi bestämmer till vilken familj de ska få komma i framtiden.

När kattungarna är tillräckligt gamla för besök är du/ni hjärtligt välkomna på besök för att träffa oss och katterna. Det brukar bli lagom när kattungarna är ungefär 6-7 veckor gamla. Vi vill att ni gör ett besök och inte bara väljer ut en katt utifrån ett fotografi. Kemin mellan en katt och dess nya ägare går inte att testa på håll.

När ni valt ut en katt ni känner att ni vill ha som ny familjemedlem kan ni välja att tinga katten till en kostnad av 2000 kronor. Då är katten helt reserverad till er och ingen annan kan köpa denna. Ett tingningsavtal skrivs såklart så att ni har papper på avtalet. Dessa 2000 kronorna är en delbetalning och dras av från försäljningspriset om ni väljer att slutföra köpet. 

När kattungarna är tillräckligt gamla, hos oss innebär det runt 13-14 veckor gamla, har genomgått alla veterinära besök, har kastrerats och är i bra skick så är de redo att flytta till sina nya hem. Ni behöver vid hämtningen ta med en transportbur för att kunna få hem katten.
Vid leverans betalas resterande del av köpesumman och vi överför ägandeskapet i ID-registret antingen digitalt via bank-ID eller via pappersblankett. Ni får även med överlåtelseavtal (kvitto), stamtavla, vaccinationskort och besiktningsintyg. Katten är därefter redo att spendera resten av sitt liv mer er 🙂

Vi är SVERAK-anslutna uppfödare genom kattklubben Sydkatten och följer självklart alla förbundets regler samt använder deras kontrakt vid tingning och överlåtelse. Vi är även medlemmar i rasringen Scandinavian Ragdoll Club och följer de rasbundna rekommendationer klubben har för hälsotester av avelskatter. 

Med katten följer

Stamtavla från SVERAK
Överlåtelseavtal
Besiktningsintyg (max 7 dagar gammalt)
Vaccinationskort
Mat, leksaker mm inför första tiden
Bilder från uppväxten
Självklart livslångt stöd och support från oss

Vid försäljning av katter följer vi SVERAKs regler.
Katten är vid leverans:

Minst 12 veckor gammal
Väger minst ett kilogram
Vaccinerad mot kattpest och kattsnuva (2 sprutor)
Chipmärkt och ID-registrerad i SVERAK:s register
Avmaskad vid behov (Vi använder Kolla Masken)
Veterinärbesiktigad (Intyget är max 7 dagar gammalt)
Stambokförd i SVERAK
Individförsäkrad i Agria (kan övertas av köparen)
Dolda fel-försäkrad i Agria i 3 år
Eventuellt kastrerad

När du köper en katt från oss får även tillgång till en Facebookgrupp som enbart är öppen för andra som också gjort det. Där kan ni följa syskon och andra släktingar till er katt i framtiden.