Vårt lilla katteri drivs av mig; Susanna och min sambo Patrik. Men till vardags kallas vi för det mesta för Sanna och Pada. Vi bor tillsammans med våra katter i det vackra Helsingborg i Skåne.

Vi är båda två uppväxta med alla möjliga sorters djur och skulle inte kunna tänka oss ett hem utan dem. Finns det något härligare än att efter en jobbig dag bli mött i dörren av ett gäng fyrbeningar som strålar av lycka över att man är hemma?

Namnet Alicendy’s är en mix vi gjort av namnen på de två katter vi hade när vi ansökte om stamnamn; Alice och Cindy. Vi blev såklart väldigt glada när vi fick det godkänt!

Vi är ett familjärt katteri där våra djur får all uppmärksamet som de behöver (och mer därtill). Att hålla kattgruppen liten är viktigt både på grund av smittorisker, stress hos katterna och för att se till att de alla får sina behov tillgodosedda. Katternas hälsa och välmående är vad som kommer allra först. En katt som inte trivs med kattungar eller utställningar kommer självklart inte behöva utså detta.

Alla våra katter testas för hjärtsjukdomen HCM, både via ultraljud och DNA-test. Vi ultraljudar njurarna, testar blodgrupp på våra honor och undersöker även regelbundet för mask och parasiter.

Kunskap är något som vi värderar högt och vi känner att det är vårt ansvar och skyldighet att lära oss så mycket vi kan i vårt avelsarbete. Fullärd kan man aldrig bli, men man kan åtminstonde försöka. Vi försöker ständigt lära oss mer genom kurser, utbildningar, utställningar och framförallt genom att prata, samarbeta med, och lära oss av andra uppfödare. Ingen kan allt, men tillsammans kan vi hjälpas åt att bevara den friska och vackra rasen som ragdollen är idag! HÄR kan ni läsa lite om vilka kurser vi läst och vad de handlar om.

Sedan 2017 har jag haft olika sorters styrelsepositioner i Scandinavian Ragdoll Club, för tillfället ordförande, och jag är även med i FIFé:s internationella Breed Council för ragdoll. Sedan 2019 är jag även invald i Sydkattens styrelse som suppleant.
Jag är på de flesta kattutställningarna i södra Sverige och östra Danmark. Ibland som dommarassistent, ibland utställare och ibland bara besökare, så ser ni mig i vimlet är det bara att gå fram och säga hej.

Kika gärna runt på hemsidan och på vår Facebook-sida och tveka inte att komma med frågor. Självklart är blivande ragdoll-entusiaster välkomna på besök för hälsa på oss och våra katter. Ett tillfälle att prata katt är inget vi tackar nej till!

/ Sanna

Katteriet

SE*Alicendy’s är sedan 2013-12-20 ett SVERAK/FIFé-registrerat katteri.

Sedan 2016-04-21 är jag dessutom diplomerad uppfödare.

Jag är medlem i Sydkatten och Scandinavian Ragdoll Club

Vi har tillstånd att bedriva uppfödning av katter enligt 16 § i djurskyddslagen.