Vårt lilla katteri drivs av mig; Susanna och min sambo Patrik, men till vardags kallas vi för det mesta för Sanna och Pada. Vi bor tillsammans med våra katter i det vackra Helsingborg i nordvästra Skåne.

Vi är båda två uppväxta med alla möjliga sorters djur och skulle inte kunna tänka oss ett hem utan dem. Finns det något härligare än att efter en jobbig dag bli mött i dörren av ett gäng fyrbeningar som strålar av lycka över att man är hemma?

Vi är ett familjärt katteri där våra djur får all uppmärksamet som de behöver (och mer därtill). Att hålla kattgruppen liten tycker vi är viktigt både på grund av smittorisker, stress hos katterna och för att se till att de alla får sina behov tillgodosedda. Katternas hälsa och välmående är vad som kommer allra först. En katt som inte trivs med kattungar eller utställningar kommer självklart inte behöva utså detta hos oss.

Katteriet

SE*Alicendy’s är sedan 2013-12-20 ett SVERAK/FIFé-registrerat katteri. Sedan början av 2016 är jag inom förbundet Diplomerad uppfödare, och 2023 blev jag dessutom Certifierad uppfödare. Jag är medlem i den SVERAK-anslutna kattklubben Sydkatten samt den fristående rasringen Scandinavian Ragdoll Club. Vi håller oss alltid uppdaterade om klubbarnas och förbundens regler och följer självklart de rekommendationer för avel och hälsotester som finns för vår ras. 

Vi har tillstånd från Länsstyrelsen att bedriva uppfödning av katter

I vår uppfödning följer vi Scandinavian Ragdoll Clubs avelsrekommendationer. Alla våra katter testas därför för hjärtsjukdomen HCM, både via ultraljud och DNA-test. Vi ultraljudar njurarna, testar blodgrupp på våra honor och undersöker utöver det även regelbundet för mask och parasiter.

Kunskap är något som vi värderar högt och vi känner att det är vårt ansvar och skyldighet att lära oss så mycket vi kan i vårt avelsarbete. Fullärd kan man aldrig bli, men man kan åtminstonde försöka. Vi försöker ständigt lära oss mer genom kurser, utbildningar, utställningar och framförallt genom att prata, samarbeta med, och lära oss av andra uppfödare. Ingen kan allt, men tillsammans kan vi hjälpas åt att bevara den friska och vackra rasen som ragdollen är idag! Här kan ni läsa lite om vilka kurser vi läst och vad de handlar om.

Sedan 2017 har jag haft olika sorters styrelsepositioner i Scandinavian Ragdoll Club, för tillfället ordförande, och jag är även med i FIFé:s internationella Breed Council för ragdoll. Sedan 2019 är jag även invald i Sydkattens styrelse, och är för närvarande klubbens sekreterare.

Jag är på de flesta kattutställningarna i södra Sverige och östra Danmark. Ibland som dommarassistent, ibland utställare och ibland bara besökare, så ser ni mig i vimlet är det bara att gå fram och säga hej.

Kika runt på hemsidan, följ oss gärna på vår Facebook-sida eller Instagram och tveka inte att komma med frågor. Självklart är blivande ragdoll-entusiaster välkomna på besök för hälsa på oss och våra katter. Ett tillfälle att prata katt är inget vi tackar nej till!

/ Sanna

Stamnamnet

Namnet Alicendy’s är en mix vi gjort av namnen på de två katter vi hade när vi ansökte om stamnamn; Alice och Cindy. Vi blev såklart väldigt glada när vi fick det godkänt!